Στην αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να παραμείνει στην κυβέρνηση πρoτείνοντάς του ως αντάλλαγμα κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις εκλογές προχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Ήρθε ο Τσίπρας και μου είπε: ‘Αντιλαμβάνομαι τη διαφωνία σου στο Σκοπιανό, μην ψηφίσεις, παράμεινε όπως είσαι και στη Βουλή θα πάμε μαζί. Διάλεξε τι θέλεις; Θέλεις ευρωψηφοδέλτιο; Θέλεις να βάλεις 20 βουλευτές στις περιφέρειες;’» είπε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για να προσθέσει ωστόσο ότι ο ίδιος «δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσει την πατρίδα».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά «παράδοση της Μακεδονίας» και «είναι κατάπτυστη» ενώ υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ».
«Ο Πρωθυπουργός μία συνεργασία τεσσάρων ετών φέρεται να τη λήγει με ένα τρόπο που δεν ήταν αυτός που θα περίμενα εγώ. Σε αυτή τη συνεργασία πετύχαμε ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και φέραμε την εθνική συμφιλίωση στην πατρίδα μας, τη συμφιλίωση της αριστεράς με τη δεξιά. Όπου όμως με τη Συμφωνία των Πρεσπών αυτή η εθνική συμφιλίωση όχι απλώς καταργήθηκε, αλλά γυρίσαμε στην εποχή του εμφυλίου πολέμου» είπε.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε τα περί οργανωμένου σχεδίου για την διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο κ. Βούτσης μέσα στο κόλπο. Αν είναι και ο Τσίπρας στο κόλπο θα φανεί από το αν θα υπουργοποιήσει τον κ. Κουίκ» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Αν ο Τέρενς Κουίκ, που τον διόρισα τρεις φορές υπουργό πάρει την έδρα και πει την ανταλλάσσω την υπουργική θέση, ας πάρει το πιστόλι και ας δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ».
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε και τις κατηγορίες του προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και υποστήριξε ότι «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μία μπίζνα».