Για το Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Κάρμελ», στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, τοπικά πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 και στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.