Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Φίλιππος αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Κρίσεων και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις και ζήτησε από τους πολίτες να μην μετακινούνται στις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Αν έχουν σοβαρό λόγο να το κάνουν πρέπει να έχουν αντιολισθιτικές αλυσίδες.

 

Όπως υπογράμμισε, τα μοντέλα των μετεωρολόγων προβλέπουν ότι η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα έρθει το Σάββατο και όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα είναι έντονη και θα κατευθυνθεί από τη Μακεδονία πρός τη νοτιότερη Ελλάδα, ενώ θα πλήξει σφοδρά και την Αττική.

Γνωστοποίησε πως υπάρχει σχέδιο για την αποφυγή των φαινομένων που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ ενημέρωσε πως τόσο στην Αττική Οδό όσο και στη Νέα Οδό, θα απαγορευθεί από το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία φορτηγών. Όσον αφορά στα ΜΜΕ θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο υπουργός επεσήμανε πως είανι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει χιονόστρωση ακόμα και στο κέτρο της Αθήνας και τόνισε ότι αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112.