Θα συνεχιστεί την Πέμπτη η κακοκαιρία, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, στην Μαγνησία, στην Εύβοια και στην ανατολική και βόρεια Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις, οι οποίες μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην Χαλκιδική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, ο υδράργυρος θα κινηθεί από -10 έως 02 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, από -10 έως 04 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στις Σποράδες και τη Μαγνησία οι χιονοπτώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις και τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα νότια, μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθούν χιονόνερο ή χιόνι. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, ενώ στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά μετά από το μεσημέρι 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Παρασκευή παροδικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.