«Το μεγάλο πρόβλημα της κακοκαιρίας Διομηδής είναι οι βροχές» λέει στο Newsbeast ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος και συνεχίζει: «Στη Θεσσαλία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Ειδικά στο Πήλιο, σε Μακρινίτσα και Πορταριά, από το πρωί, μόνο σήμερα και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πέσει πάνω από 280 χιλιοστά βροχής. Και η Καρδίτσα έχει πολλή βροχή. Όλο αυτό το κομμάτι της Θεσσαλίας αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, αυτό που θα αρχίσει να μας απασχολεί από εδώ και στο εξής σχετικά με την κακοκαιρία Διομήδης είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Με ομπρέλα εν μέσω χιονιού και βροχής
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει στη Θεσσαλονίκη αλλά ασθενώς» μας λέει ο κος Λαγουβάρδος και συμπληρώνει: «Όσον αφορά την Αττική, αύριο Τετάρτη (12/01/2022) πιθανότατα θα έχει κάποιες χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια. Μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα θα έχει δηλαδή χιόνια στα ορεινά της Αττικής αλλά και σε υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα.

Οι θερμοκρασίες πάντως που θα έχουμε δεν θα οδηγούν σε χιονόστρωση. Σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως ο περιφερειακός Υμηττού μπορεί να δούμε και χιονόνερο».

Όσο για την Πέμπτη (13/01/2022) το πρόβλημα σύμφωνα με τον κο Λαγουβάρδο θα είναι ο παγετός σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα όπου θα είναι ισχυρός. Άλλα φαινόμενα δεν φαίνεται να υπάρχουν για εκείνη την ημέρα. Την Παρασκευή (14/01/2022) πηγαίνουμε σε αποδρομή της κακοκαιρίας και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.