Για την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στην Θεσσαλία. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια και το μεσημέρι – απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Αρχικά ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και στη Θράκη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί και στο Ιόνιο δυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.