Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται την Πέμπτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά τους 12 με 13 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά. Στη Μακεδονία βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Στη Θράκη θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, αρχικά στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Καστελλόριζου, τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στην ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα, οι βροχές θα ενταθούν και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.