Για την Πέμπτη προβλέπονται βροχές, κυρίως στην Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα στους 13 βαθμούς και στη νότια χώρα στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές, που πιθανόν πρόσκαιρα να ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα ενταθούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος και στην Χαλκιδική, από το μεσημέρι, εντάσεως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Θεσσαλία έως 13 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή
Στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην βόρεια Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια βαθμιαία έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια, όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 10 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός