Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη και με λίγα χιόνια στα ορεινά αυτής, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά με ένταση 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές, κυρίως στην Κρήτη, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Την Παρασκευή, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται το Σάββατο σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Κυριακή, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, ενώ μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι βόρειοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο