Για την Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά υπάρχει για τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων υπάρχει για τα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται σε όλη την χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η μέγιστη θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου