Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Δευτέρα του Πάσχα σε όλη τη χώρα. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κατά διαστήματα, στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 24 με 26 και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα
Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου