Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, στα νότια, στην Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων, 3 με 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Θεσσαλία, 203 βαθμούς χαμηλότερα)

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και στη νότια και ανατολική χώρα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και

πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή