Την Πρωτομαγιά, στην βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα δείξει 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξε από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Μακεδονία αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές που από το βράδυ στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στην ανατολική Πελοπόννησο το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα (αργία Πρωτομαγιάς)
Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά οι άνεμοι θα γίνουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.