Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αρχικά στην Μακεδονία, στην Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Μακεδονία, στην Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στο βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή
Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες και το βράδυ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια.