Για την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο τους 34 με 35 στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Από το βράδυ αίθριος θα είναι ο ουρανός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια 3-4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Πέμπτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στην Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.