Για την Τρίτη προβλέπονται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και στη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα δυτικά, έως 5 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς,4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα τοπικά σε ημιορεινές περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα, ενώ τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι- νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 από το απόγευμα 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, 5 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις, με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.