Για την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 6 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ την νύχτα θα γίνουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και – από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες – σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη
Αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στις Σποράδες και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.