Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 11 έως 30 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.