Ποδαρικό με κακοκαιρία κάνει ο Μάρτιος, καθώς σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Τρίτη θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλία, στην δυτική και κεντρική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-400 μέτρα). Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο (200-300 μέτρα) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, που θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις Κυκλάδες θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται στην βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις, που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις νότιες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης και στα ημιορεινά, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες και της Πελοποννήσου από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.