Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, που το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι0βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς, που το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται, στην δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 και στα νότια έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός