Ένα νέο viral “παιχνίδι” έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στο TikTok το οποίο είναι σε θέση να βάλει σε κίνδυνο την ζωή ανυποψίαστων οδηγών.

H νέα γενιά των “κοινωνικών δικτύων” και της “εικονικής πραγματικότητας” φαίνεται ότι αρχίζει και χάνει την στοιχειώδη επαφή με την ίδια την πραγματικότητα. Και φτάνει στο αδιανόητο σημείο να δημιουργεί ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις σε ανυποψίαστους οδηγούς έτσι για την… πλάκα ενός νέου challenge.

.
Το νέο αυτό challenge που έχει ξεκινήσει στην Αμερική και που γίνεται σιγά-σιγά viral σχετίζεται με κάτι αδιανόητο. Οι συμμετέχοντες ξεβιδώνουν τα μπουλόνια των τροχών ανυποψίαστων οδηγών και στην συνέχεια καταγράφουν με το κινητό τους την εξέλιξη της κατάστασης.

H νέα αυτή “μόδα” ονομάζεται “Lug Nut Challenge” και είναι σχετικά απλή στο να “στηθεί“, επιλέγοντας ένα τυχαίο αυτοκίνητο και στην συνέχεια ακολουθώντας το με το κινητό για να καταγραφεί το σχεδόν σίγουρο ατύχημα.

Το ότι εκτός από επικίνδυνο είναι και παράνομο δεν φαίνεται να απασχολεί τους εμπνευστές αυτής νέας επικίνδυνης ιδέας του ΤικΤοκ. Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά ατυχήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν ακόμα θύματα.

Αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι καθηγητές των σχολείων στην Αμερική, καθώς το νέο challenge έχει πάρει διαστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι αρχές σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επιδοθεί σε μία μεγάλη καμπάνια στο να πείσουν τους νεαρούς χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας ότι αυτό που κάνουν δεν είναι ένα αστείο και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε όποιον άτυχο βρεθεί στο στόχαστρο της κακόγουστης “φάρσας”.