Από τις εκδόσεις Ροές σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση στη σειρά «ΜicroMEGA/Λογοτεχνία το βιβλίο «Καυτό μυστικό» του Στέφαν Τσβάιχ, σε μετάφραση των Μαριάννας Αντωνοπούλου – Ίρμχιλντ Στάινερ, και επιμέλεια της Εύης Μαυρομμάτη.

Το «Καυτό Μυστικό», όπως είναι η ελληνική απόδοση του «Brennendes Geheimnis» που έγραψε ο Τσβάιχ το 1913 και κυκλοφόρησε στη χώρα μας το 2002 από τις εκδόσεις Ροές, είναι μια μικρή και τολμηρή ιστορία που έχει ως θέμα τη σύνδεση ενός νεαρού παιδιού με τις ερωτικές περιπέτειες της μητέρας του. Η ιστορία εκτυλίσσεται σ΄ ένα θέρετρο στις αυστριακές Άλπεις και ο 12χρονος  εμπλέκεται στις ερωτικές περιπέτειες της μαμάς του σε μια δύσκολη περίοδο αυτή της μετάβασης από την παιδικότητα στην εφηβεία.
Το παιδί αρχικά σ’ αυτή την ευαίσθητη ηλικία δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα στη μητέρα του και τον βαρόνο. Με αγωνία και λαχτάρα προσπαθεί να το ανακαλύψει και θα έρθει αντιμέτωπος με μια οδυνηρή αλήθεια. Θα νιώσει προδομένος, πικραμένος και έρχεται η ώρα να μάθει ότι οι μεγάλοι έχουν ένοχα μυστικά που κρύβουν καλά.
Θυμωμένος, γεμάτος μίσος προσπαθεί ν’ ανακαλύψει ποιο είναι το ένοχο μυστικό και με αυτό τον επώδυνο τρόπο οδηγείται στο κατώφλι της εφηβείας.

https://www.printa-roes.gr/index.php/2017-11-16-22-24-31/590-2022-04-18-15-35-52

Παρουσίαση: Γεωργία Χάρδα