Η ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον οσκαρικό Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) συνεχίζεται… Ο σκηνοθέτης έκανε την πρώτη επιβεβαίωση στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ότι το sequel του «Joker» προχωρά, με το εξώφυλλο του σεναρίου γραμμένο από τον ίδιο και τον συνεργάτη του στην πρώτη ταινία Σκοτ Σίλβερ, με τίτλο «Joker: Folie a Deux».

 

Στην ίδια ανάρτηση, συμπεριέλαβε μια φωτογραφία του πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ να διαβάζει το σενάριο. Η αρχική ταινία «Joker» (2019) του Φίλιπς αφηγείται την ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, ενός αποτυχημένου κωμικού και ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος στη Γκόθαμ Σίτυ.

 

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Κέρδισε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου και μουσικής. Ο Φίνιξ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού και η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ (Hildur Gunadottir) κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.