Ο 54χρονος Ινιάκι Ουρντανγκαρίν είναι ο σύζυγος της Ινφάντα Κριστίνα, μικρότερης αδελφής του βασιλιά Φελίπε – Ποια είναι η όμορφη ξανθιά που έκλεψε την καρδιά του πρώην παίκτη του χάντμπολ – Το 2018 ο βασιλικός γαμπρός είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για την εμπλοκή του σε οικονομικό σκάνδαλo
Τα σκάνδαλα στην βασιλική αυλή της Ισπανίας μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Αν και πριν ένα χρόνο ο 84χρονος τέως βασιλιάς, Χουάν Κάρλος, «αυτοεξορίστηκε» στο Ντουμπάι για να «σώσει» την μοναρχία, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο ίδιος, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας αλλά και τις αλλεπάλληλες εξωσυζυγικές του περιπέτειες, ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει την ηρεμία στο βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης.

Ο 54χρονος Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, σύζυγος της 56χρονης Ινφάντα Κριστίνα, μικρότερης αδελφής του βασιλιά της Ισπανίας, «συνελήφθη» την Τετάρτη από παπαράτσι του ισπανικού περιοδικού Lecturas να περπατά αμέριμνα και χέρι χέρι με γοητευτική ξανθιά σε παραλία της νότιας Γαλλίας. Αν και αρχικά τα δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο έκαναν λόγο για μια μυστηριώδη γυναίκα που συνόδευε τον γαμπρό του βασιλιά, πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της ερωμένης του πρώην παίκτη του χάντμπολ.

Πρόκειται για την 43χρονη Αϊνόα Αρμέντια, η οποία ζει στην πόλη Βιτόρια, πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων και εργάζεται ως λογίστρια στην ίδια νομική εταιρεία με τον Ουρντανγκαρίν. Τα τελευταία χρόνια ο σύζυγος της Ινφάντα Κριστίνα κατοικεί στο σπίτι της μητέρας του στη Βιτόρια ενώ η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας ζει στη Γενεύη με την κόρη τους Ιρένε. Το ζεύγος παντρεύτηκε το 1997 και έχει αποκτήσει τρεις γιους και μία κόρη.

 

Η Ινφάντα Κριστίνα γνώριζε για την παράνομη σχέση του συζύγου της

Πάντως, αν και μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών του βασιλικού γαμπρού με την ερωμένη του έχει ξεσπάσει σάλος στην Ισπανία, πηγή από το περιβάλλον της Ινφάντα Κριστίνα δήλωσε στο περιοδικό Hola! πως η Ισπανίδα γαλαζοαίματη δεν εξεπλάγη με την φωτογραφία καθώς, ήδη, γνώριζε για την παράνομη σχέση του συζύγου της.

Όμως, έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως το ζευγάρι πέρασε μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων παρά την εξωσυζυγική σχέση του Ουρντανγκαρίν. Η Ινφάντα Κριστίνα είναι έκτη στη διαδοχή του θρόνου της Ισπανίας μετά τις δύο κόρες του Φελίπε, την μεγαλύτερη αδελφή της Ελένα και τα δύο παιδιά της τελευταίας.

Από την πλευρά του ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν μίλησε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από την δουλειά του και δήλωσε ότι «η οικογένεια θα διαχειριστεί την κατάσταση με απόλυτη ηρεμία και ενωμένη όπως πάντα».

Η 43χρονη «πέτρα του σκανδάλου» μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών με τον σύζυγο της Ινφάντα Κριστίνα προσπάθησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους που την περίμεναν καρτερικά στην είσοδο του κτηρίου όπου εργάζεται.