Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση συρμών στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Ένα μηχάνημα έργου, που χρησιμοποιείται για τη λείανση των σιδηροδορμικών γραμμών, παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Προκειμένου να ακινητοποιηθεί, τοποθετήθηκε ένα τρένο για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του.

Η σύγκρουση των βαγονιών ήταν σφοδρότατη, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το σημείο.

Πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο ένας εξ αυτών (σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 45 ετών) δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως τόνισε νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαος Χαιρέτας, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την απομάκρυνση του βαρέος μηχανήματος από τις γραμμές, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στα δρομολόγια στη γραμμή Ομόνοια-Πειραιάς.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.»