Το έγκλημα έχει σοκάρει τις ΗΠΑ. Ο κατηγορούμενος είναι 13 ετών, όμως ο δικαστής ζήτησε η δίκη να γίνει σε δικαστήριο ενηλίκων και όχι ανηλίκων.
Η διπλή άγρια δολοφονία έγινε με ανατριχιαστικό τρόπο. Ο 13χρονος Νίκαλας Κέντροβιτζ σκότωσε τα δυο μικρά του αδέλφια ηλικίας 23 και 11 μηνών αντίστοιχα γιατί πίστευε ότι έτσι θα τα λύτρωνε από τον σατανά που τα κυνηγούσε.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Όσγκουντ που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ. Ο Κέντροβιτζ, οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, αρχικά δολοφόνησε την ετεροθαλή αδελφή του Ντεζρέ Μακάρντϊ που ήθελε έναν μήνα ακόμη για να κλείσει τα δυο χρόνια, και τον 11 μηνών (πάλι ετεροθαλή) αδελφό του Ναθάνιελ.

Οι γονείς τους, είχαν αφήσει τον Νίκαλας μόνον στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά, και εκείνοι είχε φύγει. Αρχικά σκότωσε την Ντεζρέ και στη συνέχεια τον Ναθάνιελ. Τους έβαλε στα κρεβάτια τους και τηλεφώνησε στους γονείς του να τους πει ότι «κάτι έχουν τα αδέλφια μου και δεν κουνιούνται».

Τον πρόδωσε μια γάτα
Στο σπίτι έφτασε και η αστυνομία η οποία θα έκλεινε την υπόθεση γιατί θεώρησε παθολογικά τα αίτια όμως ένα γατάκι που βρέθηκε ακρωτηριασμένο στην αυλή του σπιτιού (το είχε ακρωτηριάσει ο Νίκαλας λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία της αδελφής και του αδελφού του) τους κίνησε την περιέργεια και τους κινητοποίησε.

 

Όταν δε η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος δεν ήταν από φυσικά αίτια, τότε όλη η προσοχή τους στράφηκε στον 13χρονο, ο οποίος ομολόγησε λέγοντας ότι τα δολοφόνησε για να τα γλιτώσει από τον διάβολο.

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Ρίπλι, Ρίτσαρντ Ερτέλ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, να δικαστεί ο Νίκαλας από δικαστήριο ανηλίκων και δικάστηκε κανονικά σαν ενήλικας. Ο Νίκαλας για τις δολοφονίες καταδικάστηκε σε 100 χρόνια φυλακή, 50 χρόνια για το κάθε παιδάκι που είχε σκοτώσει. Σήμερα ο Κέντροβιτζ είναι 17 ετών.