Κριτική κατά της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την επιλογή της να εντάξει εκπαιδευτικά προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» του Αδωνι Γεωργιάδη στα δημόσια σχολεία της χώρας, ασκεί ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η χρήση υλικού της Ελληνικής Αγωγής είναι άλλη μία σκοταδιστική απόφαση της κ. Κεραμέως», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει: «Στην επίθεση στο ΕΠΑΛ δεν είχε δει τους νεοναζί, τώρα κάνει πως δε βλέπει την alt right και διαφημίζει τζάμπα το μαγαζί του κ. Γεωργιάδη. Δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή».

Σημειώνεται ότι μέσω άρθρου του εκπαιδευτικού Δημήτρη Πολυχρονιάδη, το Υπουργείο Παιδείας από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η σχετική έγκριση έγινε στις 13 Μαρτίου του 2021 (αρ.πρωτ: Φ.1/ΔΝ/56002/ 28649/Δ7) και αφορά 14 προγράμματα στο σύνολο. Μερικά από αυτά είναι «τα Ανθεστήρια», ο «Οίκος», το «Παίζωμεν παιδιά» κτλ. Υπογράφει η Γενική Γραμματέας Π.Ε, Δ.Ε και Ε.Α Αναστασία Γκίκα η οποία επικαλείται «εντολή υφυπουργού».