Εν αναμονή των απαντήσεων για τον θάνατο των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα βρίσκονται οι Αρχές ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ1, «οι θάνατοι δεν είναι παθολογικοί και θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία».

«Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η νέα τοξικολογική θα γίνει με βάση άλλα δεδομένα. Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις, είτε θετικές ή αρνητικές» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «περιμένουμε αποτελέσματα για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες αλλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

«Για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω όλη την εικόνα μπροστά μου» κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.