Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αρχικά, οι καταθέσεις συνεχίζονται σήμερα, με τον πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη. Χθες Πέμπτη ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, κατέθετε επί οκτώ περίπου ώρες.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Παράλληλα, νέες εξελίξεις υπάρχουν και σε ότι αφορά στην κεταμίνη, την ουσία που ευθύνεται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης – σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας – δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα!

Επίσης το πολυαναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα αναμένεται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως όλα δείχνουν και αυτοί οι θάνατοι οφείλονται σε ανθρωποκτονία.

Μετά από αυτά, οι Διωκτικές Αρχές αναλαμβάνουν δράση και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι τρομοκρατημένοι, όπως και η ίδια, μετά τα όσα ακούγονται για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα.

Η Πισπιρίγκου τρέμει στην ιδέα οι πληροφορίες για τα πορίσματα του θανάτου -κυρίως της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι της- να δείχνουν έγκλημα.

Τι σημαίνει ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας στις αναλύσεις σε εργαστήριο της Αθήνας;
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης – σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας – δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα!

Τι σημαίνει αυτό; Για την Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά για τις Αρχές μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Και εξηγούμε:

Ο μεταβολίτης της κεταμίνης είχε εντοπιστεί στην εξέταση που είχε -σε προγενέστερο χρόνο- διενεργηθεί από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με την μετέπειτα υποσημείωση ότι… «η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα».

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος τη χορήγησε, ενώ αυτή νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το νέο στοιχείο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό», αφού δίνει «πάτημα» στην «υπεράσπιση της κατηγορουμένης να θέσει υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την προσφυγή του δικηγόρου της Πισπιρίγκου, Οθωνα Παπαδόπουλου, κατά της απορριπτικής απόφασης της Ανακρίτριας, για επενεξέταση του δείγματος με την κεταμίνη στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολύ δε περισσότερο αφού ο εκεί διευθυντής του – καθηγητής Τοξικολογίας Τσατσάκης, δείχνει να διαφωνεί με τη μεθοδολογία του συναδέλφου του Ράικου στο ΑΠΘ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η αναλυτική έκθεση του εργαστήριου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε πώς η δόση των 6,5 mg/ml που εντοπίστηκε στην 9χρονη ήταν θανατηφόρα πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ με μια ελάχιστη μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να πεθάνει ένας ενήλικας άνδρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κοριτσάκι βασανίστηκε.

Σημαντικές οι καταθέσεις
Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε χθες για περισσότερο από εφτά ώρες στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών του.

Διαβάστε επίσης: Πισπιρίγκου: Τι προσπαθεί να αποδείξει για την Τζωρτζίνα παρά τα αδιάσειστα στοιχεία
O πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα είχε κληθεί 48 ώρες νωρίτερα από τους έμπειρους αξιωματικούς, προκειμένου να βρεθεί το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ ο Μάνος Δασκαλάκης
Ο ίδιος μπήκε στην ΓΑΔΑ από την πίσω πόρτα στις 11 το πρωί και βγήκε επίσης από την πίσω πόρτα στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πολύωρη κατάθεσή του, αποκαλούσε κατηγορούμενη την Πισπιρίγκου. Δεν την αποκάλεσε ούτε μία φορά σύζυγό του ή γυναίκα του.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αποκαλούσε την Πισπιρίγκου «κατηγορουμένη» καθ’ όλη την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του

Η κατάθεσή του έγινε στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεσή του φέρεται να ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να σχολιάσει και την αφήγηση για το πώς έγινε αντιληπτός ο θάνατος της Ίριδας. Ο πατέρας των τριών παιδιών εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Νίκο Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.