Νέο σοκαριστικό επεισόδιο οπαδικής βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατήγγειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ, την ώρα που η κοινωνία παραμένει ακόμη παγωμένη από την ειδεχθή δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Θύμα υπήρξε νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ15 της Ένωσης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από οργανωμένο οπαδό άλλης ομάδας στην Πεύκη, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το όνομα του νεαρού ποδοσφαιριστή δεν δημοσιοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού. Ο δράστης αναζητείται.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρακολουθεί την υπόθεση, ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες και απαιτεί πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και άμεση σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλλει ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό αθλητικής βίας αυτή τη φορά με θύμα νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ15 του συλλόγου μας.

Φορώντας τα ρούχα της ΑΕΚ, αφού μαζί με τους συμπαίκτες του ήταν και αυτός παρών στο ματς της ΑΕΚ Κ17, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δέχτηκε αμέσως μετά στην περιοχή της Πεύκης, έξω από το φροντιστήριο στο οποίο ήταν με τους συμμαθητές του, επίθεση με μαχαίρι από γνωστό στην περιοχή οργανωμένο οπαδό άλλης ομάδας, ο οποίος πρώτα εξύβρισε τον ίδιο και την ΑΕΚ.

Ο δράστης επιτέθηκε με το μαχαίρι στον ποδοσφαιριστή μας και έσκισε με αυτό το μπουφάν και τη φόρμα, που φορούσε, χωρίς ευτυχώς να προλάβει να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο μπράτσο, αφού ο νεαρός παίκτης κατάφερε να ξεφύγει και να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, ενώ ο δράστης τον καταδίωξε με το μαχαίρι.

Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή έκανε από την πρώτη στιγμή καταγγελία του περιστατικού στο ΑΤ Πεύκης. Στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στο τμήμα Αθλητικής Βίας».