Διάρκεια: 100′

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει από τις 20 Οκτωβρίου και για έναν μήνα παραστάσεων, τη “Νύχτα της Ιγκουάνα”, ένα από τα πιο γοητευτικά, αν και λιγότερο παιγμένα στη χώρα μας έργα του Tennessee Williams.

Ζούμε σε δύο επίπεδα, το πραγματικό και το φανταστικό. Μα ποιο είναι το πραγματικά πραγματικό;
Σ’ έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό, το ξενοδοχείο της υπερσεξουαλικής Μαξίν,”Costa Verde”, θα γίνει το καταφύγιο κάποιων περιπλανώμενων ψυχών: ενός αποσχηματισμένου ιερέα -νυν ξεναγού- και μιας ζωγράφου που συνοδεύει τον υπέργηρο ποιητή παππού της. Για λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες παρακολουθούμε τους ήρωες του έργου να έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ψεύδη σχετικά με τη Ζωή, τη Θρησκεία, την Αγάπη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στην “καλοσύνη των ξένων”.

Έργο γραμμένο το 1961, “Η Νύχτα της Ιγκουάνα” θεωρείται το τελευταίο μεγάλο έργο του Tennessee Williams. Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί έναν λαμπρό και θλιμμένο επίλογο, καθώς συνοψίζει τους χαρακτήρες και τις αγαπημένες θεματικές όλου του έργου του: μοναξιά και πρόσκαιρες συνευρέσεις, καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και ενοχές, αμαρτία και Θεός, το δίπολο σώμα- ψυχή, η μνήμη που βασανίζει, τα παιδικά τραύματα και οι ψυχικές ασθένειες, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, οι εξαρτήσεις.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Εκτέλεση σκηνικού: Ελίνα Λούκου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου
Μουσική σύνθεση: Nalyssa Green
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γοζαδίνου
Βοηθός σκηνογράφου: Εύα Παπαδουράκη
Φωτογραφίες – Τrailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Μακιγιάζ φωτογράφησης: Olga Faleichyk

Λώρενς Σάννον: Ιωάννης Παπαζήσης
Μαξίν Φωλκ: Μαρία Κεχαγιόγλου
Χάννα Τζελκς: Σύρμω Κεκέ
Τζόναθαν Κόφιν: Γιώργος Μπινιάρης
Τζούντιθ Φέλοους / Το Στοιχειό: Δήμητρα Βλαγκοπούλου
Σάρλοτ Γκούνταλ / Το Στοιχειό: Βίκυ Κατσίκα
Πέδρο / Χανκ / Το Στοιχειό: Πέτρος Μάλαμας

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, για την είσοδό σας στον χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Επίσης η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο θέατρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης.