Η νοτιοκορεάτικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας LG ξεκίνησε να πουλά στην Ινδία μια τηλεόραση με ένα χαρακτηριστικό το οποίο, λειτουργεί εντομοαπωθητικά!
Όλα ξεκίνησαν πριν ξεσπάσει ο ιός Ζίκα στη Λατινική Αμερική, που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αρχίζουν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Τότε η LG άρχισε να σκέφτεται την δημιουργία τηλεοράσεων που θα κρατούσαν μακριά τα κουνούπια.
Η «Mosquito Away Technology» (τεχνολογία που διώχνει μακριά τα κουνούπια) της τηλεόρασης χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο αυτί, αλλά κάνουν τα κουνούπια να πετούν μακριά, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η τηλεόραση κυκλοφόρησε στην Ινδία την περασμένη Πέμπτη.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί μάλιστα την ίδια τεχνολογία σε συσκευές κλιματισμού και πλυντήρια. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι λειτουργεί και όταν η τηλεόραση είναι κλειστή!
Η τηλεόραση διατίθεται σε δύο μοντέλα, με κόστος 26.500 και 47.500 ρουπίες αντίστοιχα (394 και 706 δολάρια)Στοχεύει κυρίως σε κοινό χαμηλότερων εισοδημάτων, που ζει υπό συνθήκες οι οποίες το καθιστούν ευάλωτο σε κουνούπια.
Η ίδια τηλεόραση θα αρχίσει να πωλείται τον επόμενο μήνα στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για πώλησή της σε άλλες χώρες.