Πρωτόγνωρες εικόνες έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο της Αττικής η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σαρώνει αρκετές περιοχές από νωρίς το πρωί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής στο iefimerida.gr μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 135 κλήσεις για άντληση υδάτων, 8 κλήσεις για κοπές δέντρων και 12 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία «Μπάλλος»
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12:15, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες προκειμένου να τους προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα γίνονται συνεχείς συσκέψεις στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Το μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την κυκλοφορία των οχημάτων
Την ίδια ώρα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές της Αττικής η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει από νωρίς το πρωί την Αττική. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε Παγκράτι, Γλυκά Νερά, Άνοιξη, Νέα Κηφισιά, Άνω Πεύκη, Ζωγράφου και Καλλιθέα. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω της κακοκαιρίας ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στη χαμηλή τάση.

 

Προβλήματα παρατηρούνται και στην κίνηση των συρμών του τραμ. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη
(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,
(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ
Επίσης, προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση. Συμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα «Ταύρος -Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά».