Η σειρά “Η Γη της Ελιάς” μπορεί να επιστρέφει την Κυριακή έπειτα από μια απουσία λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά τα spoiler συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Τηλέραμα, ο εφιάλτης ξυπνά για την Βασιλική και την Χάιδω, καθώς ο Φίλιππος παίρνει το μωρό με το καρότσι και το πηγαίνει βόλτα μόνος του, γιατί η Βασιλική είναι κουρασμένη και έχει να κάνει πολλές δουλειές στο σπίτι. Στον δρόμο όμως τους χτυπά ένα αυτοκίνητο.

Πατέρας και κόρη οδηγούνται στο νοσοκομείο. Η Χάιδω και η Βασιλική σπεύδουν πανικόβλητες κοντά τους. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν έχουν καλά νέα. Η κατάσταση πατέρα και κόρης είναι πολύ κρίσιμη και οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Η Χάιδω τρελαίνεται στην ιδέα ότι θα χάσει άλλο ένα παιδί, αλλά και το εγγόνι της. Η Βασιλική είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και προσεύχεται ο άνδρας που αγαπά και το παιδί τους να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Στάθης προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όσο μπορεί.

Στο μεταξύ, τα φοβερά νέα μαθαίνουν η Αρετή και ο Στέφανος, που, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει δεν θα μπορούσαν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή να μην τρέξουν κοντά στη Βασιλική. Όμως η νεαρή κοπέλα έχει πληγωθεί βαθιά από την μητέρα και τον αδελφό της και, θολωμένη από τον πόνο που βιώνει, τους διώχνει και τους λέει πως δεν θέλει να τους ξαναδεί.