Η Ελλάδα, που μετέχει στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας «Adriatic Pearl» (Νέων – Νεανίδων) που διεξάγεται έως την Κυριακή στο Μαυροβούνιο, «υιοθέτησε» τον Ουκρανό πρωταθλητή Ολεχ Σάπιζακ και συνέδραμε ώστε να συμμετάσχει στους αγώνες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σάπιζακ διέφυγε στην Πολωνία και από εκεί ταξίδεψε για την διοργάνωση, που διεξάγεται στην πόλη Μπούντβα. Όμως, χωρίς τον προπονητή του, ο οποίος λόγω του πολέμου δεν ήταν μαζί του, δεν θα του επιτρεπόταν να αγωνιστεί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πήρε την συγκατάθεση, ώστε ο Ουκρανός πυγμάχος να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες των Ελλήνων προπονητών στο Μαυροβούνιο!

Συγκινημένος ο Σάπιζακ, μετά τον αγώνα του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, την χώρα μας και την Κυβέρνηση για την υποστήριξη και ευχήθηκε ειρήνη στον κόσμο.

Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας προσκάλεσε τον Όλεχ Σάπιζακ να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει τις προπονήσεις του και να συμμετάσχει απρόσκοπτα στα διεθνή τουρνουά πυγμαχίας που θα διεξαχθούν στην χώρα μας.