Διάρκεια: 75′

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα ζευγάρι ζει απομονωμένο στο διαμέρισμά του. Η γυναίκα δεν βγαίνει ποτέ έξω από το διαμέρισμα ενώ ο άντρας βγαίνει μόνο για τη δουλειά του και τα απολύτως απαραίτητα. Κέντρο του κόσμου τους είναι τηλεόραση. Ζουν μέσα από αυτή, αποτελεί τη δική τους ασφαλή διέξοδο στον έξω κόσμο. Όταν δίπλα τους μετακομίζει μια αλλοδαπή οικογένεια, πανικοβάλλονται. Κλείνονται στο σπίτι και ακούνε τρομοκρατημένοι τους θορύβους από το διπλανό διαμέρισμα. Αρχίζουν να οπλοφορούν σχεδιάζοντας τη φυσική εξόντωσή τους. Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε θλιβερούς υπερασπιστές ενός πλασματικού οχυρού.

Στο έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου καθρεφτίζεται η παθολογία του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής: Απομόνωση, αποξένωση, έλλειψη κοινωνικών ενδιαφερόντων και αλληλεγγύης, ρατσισμός, ξενοφοβία, μη αποδοχή κάθε διαφορετικότητας θέματα τα οποία θεωρούμε ότι έχουμε ηθικό και καλλιτεχνικό καθήκον να φέρνουμε διαρκώς στο προσκήνιο, να εμβαθύνουμε σε αυτά, να τα υπενθυμίζουμε.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών – οπτικών & ηχητικών εγκαταστάσεων: Γιώργος Κόγιας
Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη
Σχεδιασμός φωτισμών – Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Καραθανάσης
Τεχνικός σκηνής: Γιώργος Μαυρόπουλος
Παραγωγή: ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ

Παίζουν: Ιωάννα Λαμνή, Γιάννης Μόχλας

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.