Η Αθήνα απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, “ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών”.

Επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σε μία οργισμένη αντίδραση ο Ερντογάν, αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ξέσπασε: “Δεν υπάρχει για εμένα πλέον Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να κάνω μαζί του το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατιωτικής Συμμαχίας, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω μαζί του”.

Νωρίτερα είχε πει: “Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα βάσεις” ενώ αναρωτήθηκε “εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις;”. Αφού είπε ότι δεν υπάρχει γι’ αυτόν Μητσοτάκης, πρόσθεσε: “Να δούμε τώρα τι θα κάνει αυτές τις βάσεις! Εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανέναν σαν Τουρκία, αρκούμαστε στον εαυτό μας, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Μητσοτάκης”.