Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο +17 από την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, πέρασε ως πρώτη από τον όμιλό της στους 16 του Champions League την ώρα που οι Μπλαουγκράνα τερμάτισαν τρίτοι και… υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά στο Europa League και αυτή η αγωνιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν λογικό να μεγαλώσει την ψαλίδα στην μεταξύ τους ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αποτίμηση της διάσημης ιστοσελίδας Transfermarkt.

Οι παίκτες που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Ρεάλ αξίζουν 780 εκατομμύρια ευρώ ενώ εκείνοι της Μπαρτσελόνα 620! Μία διαφορά 160 εκατομμυρίων, η οποία αποτυπώνεται και πάνω στο χορτάρι.

Τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους δύο συλλόγους είχε να εμφανιστεί από την σεζόν 2014-2015, όταν το κλαμπ από την Καταλονία ήταν στα 603 εκατομμύρια ευρώ και εκείνο από την Μαδρίτη στα 788!

Το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο των «Μερένχες» είναι ο Βινίσιους στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούν οι Κουρτουά και Βαλβέρδε στα 65. Για την Μπαρτσελόνα, ο Πέδρι βλέπει την αξία του στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έπονται οι Φρένκι ντε Γιονγκ(70) και Ανσού Φατί(60).