Η συζήτηση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων να έχει ξεκινήσει, ωστόσο η κυβέρνηση παραμένει άτεγκτη στο θέμα των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Μπορεί να κατάργησε το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, από τις 15 Απριλίου, και να έχει ανοίξει η συζήτηση για το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε εστίαση και λιανεμπόριο, ωστόσο δεν θα… χαριστεί στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Στο θέμα αυτό είναι αμετακίνητη και όπως λένε «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο Σύστημα Υγείας”.

Αυτό επανέλαβε σήμερα στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία τόνισε ότι η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια. «Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας “φάρος”, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε.

Όπως είπε η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι αρκετοί αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από την Δευτέρα 2 Μάϊου πιθανότατα δεν θα ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και ότι καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Ομοίως, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Πηγή: Ευρωκίνηση