Να φτιάξει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης, με δεδομένο τον κυκεώνα των προβλημάτων που υπήρχαν πριν το ματς με τον Αρη, επιχείρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε σε δύο δόσεις στους πράσινους, αρχικά το πρωί ανήμερα του αγώνα στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στα αποδυτήρια του Κλεάνθης Βικελίδης λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ματς με τον Αρη.

Στο ξενοδοχείο ο Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα τακτικής και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει ο Παναθηναϊκός, με βάση και την τροποποίηση του σχηματισμού της ομάδας και την τριάδα στην καρδιά της άμυνας.

Μόλις ολοκλήρωσε την ανάλυση επεσήμανε στους παίκτες του μεταξύ άλλων ότι «στα εύκολα όλοι είναι καλοί και αποθεώνονται. Στα δύσκολα όμως είναι που πρέπει να δείχνεις προσωπικότητα, να αναλαμβάνεις ευθύνες και να βγαίνεις μπροστά. Αυτό είναι ένα ματς πολύ καθοριστικό για την Ευρώπη, ένα ματς που πρέπει να δείξετε καρδιά και άντερα. Στα δύσκολα πρέπει να φανούμε δυνατοί και να το δείξουμε σε όλους».

Οταν η αποστολή του Παναθηναϊκού μετέβη στο γήπεδο και λίγη ώρα πριν το τριφύλλι βγει στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα, ο Γιοβάνοβιτς ήταν λιτός και σαφής: «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα δείξουμε εάν μπορούμε ή δεν μπορούμε να βγούμε στην Ευρώπη. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε. Είμαστε Παναθηναϊκός! Πάμε να τα δώσουμε όλα, πάμε να το πάρουμε!».

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, που απέναντι στον Αρη είχε έντεκα απουσίες ποδοσφαιριστών, είναι ότι με εξαίρεση τον Χουάνκαρ όλοι οι πράσινοι επέστρεψαν τη Δευτέρα στο Κορωπί και προπονήθηκαν ατομικά.

Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, οι Βιτάλ, Ιωαννίδης και Χατζηγιοβάνης προπονήθηκαν κανονικά, ενώ ο Φραν Βέλεθ αναμένεται να ενσωματωθεί στο πλήρες πρόγραμμα στο τέλος της εβδομάδας.

πηγή…sdna.gr