Θάνατος θρίλερ Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, λίγο μετά τη βίαιη σύλληψή του, όπως καταγγέλλει η αδελφή του.

Η υπόθεση που εκτιλύχθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας έχει προκαλέσει οργή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία, ενώ ήδη στο Twitter κυκλοφορεί το hashtag #GiorgouZantioti, που συνοδεύεται από καταγγελίες για ευθύνη των αστυνομικών για το θάνατο του νεαρού Έλληνα.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τρίτη, όταν ο Γιώργος Ζαντιώτης και η αδελφή του επέβαιναν σε ταξί και ο οδηγός του κάλεσε τις Αρχές, θεωρώντας ύποπτους τους δύο Έλληνες.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ακινητοποίησαν με βία τον νεαρό, παρά τις εκκλήσεις της αδελφής του ότι είχε πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση, όπως η ίδια καταγγέλλει.

Τον προσήγαγαν και μιάμιση ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της αδελφής του, ο Ζαντιώτης δέχθηκε μεγάλη πίεση στο στομάχι, όπου είχε κάνει την επέμβαση.

Καθώς η είδηση άρχισε να γίνεται γνωστή και ΜΜΕ προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την αστυνομία του Βούπερταλ για πληροφορίες, η επίσημη θέση ήταν ότι πράγματι υπήρξε θάνατος ατόμου υπό κράτηση και ότι η υπόθεση έχει σταλεί στην Εισαγγελία, χωρίς να επιβεβαιώσουν το όνομα του θύματος.

Η Neues Deutchland επικαλούμενη την Εισαγγελία αναφέρει πως δεν βρίσκει «εξωτερική αιτία θανάτου ή βίαιη θανατηφόρα ενέργεια», πριν γνωστοποιηθεί η τοξικολογική εξέταση.

Κατά την ίδια πηγή, η τοπική εισαγγελία υποστηρίζει ότι «μια υποκείμενη εσωτερική ασθένεια σε συνδυασμό με την κατανάλωση ναρκωτικών προκάλεσε το θάνατο».

Το βράδυ της Κυριακής έγινε πορεία διαμαρτυρίας στο Βούπερταλ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα σιωπήσουμε: ήταν δολοφονία».