Τα πρώτα exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ντέρμπι, αλλά ο Μακρόν έχει αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα.
Η βελγική εφημερίδα La Libre δημοσίευσε τα αποτελέσματα νέου exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία, τα οποία είναι αρκετά παρόμοια με το προηγούμενο, αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ελαφρώς μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκεντρώνει το 24,7% των ψήφων, ενώ η ακροδεξιά υποψήφια είναι στο 23,5%.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια την βελγική εφημερίδα, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει το 19% των ψήφων.

Ο Ερίκ Ζεμούρ και η Βαλερί Πεκρές συγκεντρώνουν από 8%.

Ισόπαλοι στο 24% βρίσκoνταν ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με το πρώτο exit poll που δημοσίευσε νωρίτερα η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre.

Μειωμένη η συμμετοχή στις εκλογές
Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ήταν 65% στις 17.00 ώρα Γαλλίας (18.00 ώρα Ελλάδας), μικρότερο κατά 4,4 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2017 (69,42%), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η συμμετοχή είναι αντίθετα υψηλότερη κατά 6,5 μονάδες σε σχέση με το 2002 (58,45%), χρονιά ρεκόρ για την αποχή σε έναν πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης (21:00 ώρα Ελλάδας) αφού όπως ορίζει η γαλλική νομοθεσία «κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, μερικό ή οριστικό, δεν μπορεί να κοινοποιηθεί στο κοινό με οποιοδήποτε μέσο πριν από το κλείσιμο του τελευταίου εκλογικού τμήματος στη μητροπολιτική επικράτεια».