Τουλάχιστον επτά άτομα συνέλαβε η αστυνομία στη δυτική Ινδία κατόπιν καταγγελίας 16χρονης πως έπεσε θύμα βιασμού από εκατοντάδες άνδρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ευζωίας Παιδιού της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, το κορίτσι, που είναι άστεγο, κατέθεσε ότι βιάστηκε από 400 άνδρες στην περιοχή Beed της πολιτείας Μαχαράστρα, ενώ έδωσε και τα ονόματα δύο αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε πως το κορίτσι επαιτούσε σε στάση λεωφορείου όταν τρεις άνδρες της επιτέθηκαν και την ανάγκασαν να εκδίδεται.

Αν και ο αριθμός των βιασμών και των βιαστών είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Το κορίτσι κατάφερε να αναγνωρίσει τουλάχιστον 25 άτομα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως το κορίτσι δήλωσε ότι προσπάθησε να κάνει αναφορά στην αστυνομία κατά ενός άνδρα που την χτύπησε, ωστόσο οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να την καταχωρίσουν.

Η αστυνομία της περιοχής, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία καταγγελία, δήλωσε ότι έχει ανοίξει φάκελος για οχτώ άτομα -ανάμεσά τους και ένας ανήλικος- με την κατηγορία του βιασμού κατά ανήλικου.

Το κορίτσι δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν παντρεμένη από την ηλικία των 13 ετών με έναν 33χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σεξουαλική επίθεση είχε δεχτεί και από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και τα δύο σπίτια και να αναγκάζεται να κοιμάται στη στάση του λεωφορείου.

Η Yogita Bhayana, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, χαρακτήρισε το γεγονός ως «την πιο τραγική υπόθεση (βιασμού) στην ιστορία».

«Το κορίτσι βασανιζόταν καθημερινά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία απέτυχε να την προστατεύσει.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αρχείο Εγκλημάτων της Ινδίας, μέσα στο 2020 καταγγέλθηκαν περισσότερες από 28.000 περιπτώσεις βιασμών, σχεδόν μία κάθε 18 λεπτά. Ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος