Από τις 6 Δεκεμβρίου, το δημοφιλές έργο του βραβευμένου Terrence McNally, “Frankie & Johnny”, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από την εταιρία θεάτρου Monks, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλάκου. Το έργο, που έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, με τους Al Pacino και Michelle Pfeiffer, είναι μια ρομαντική κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό, που μιλά για το ρίσκο του έρωτα και τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.

Μια νύχτα, σε ένα μικρό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, τα σώματα δύο ανθρώπων ενώνονται, αναζητώντας καταφύγιο για τις πληγωμένες ψυχές τους. Αυτή τη νύχτα, η σερβιτόρα Frankie, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, και ο “Ιππότης της Κουζίνας” Johnny, πρώην αλκοολικός και αποτυχημένος οικογενειάρχης, έχουν μία και μοναδική ευκαιρία: να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κάνουν μία νέα αρχή μαζί. Θα πάρουν το ρίσκο;

Γραμμένο σε μία περίοδο που ο McNally είχε πειστεί ότι δεν θα ξαναζούσε τον έρωτα, η Frankie και ο Johnny κλείνουν πονηρά το μάτι στον δημιουργό τους, μεταφέροντας ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα: ποτέ δεν είναι αργά για να ειπωθούν οι λέξεις που έχουν τη δύναμη να φέρουν δυο ανθρώπους κοντά.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Χρύσα Γούτου
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια μετάφρασης: Γιώργος Μιχαλάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Δρόσου
Μουσική: Αναστασία Γιαμούζη
Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Γαλανάκης
Φωτισμοί: Ελένη Ντάγκα
Φωτογραφίες: Ανθούλα Αηδώνη
Σχεδιασμός αφίσας/προγράμματος: Ανθούλα Αηδώνη, Νίκος Χίτζιος
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου
Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου Monks

Επί σκηνής: Ιωάννης Καμπούρης, Χρύσα Γούτου

Μουσικοί επί σκηνής: Αναστασία Γιαμούζη, Γιώργος Καλλιφατίφης

Μέτρα προστασίας: Ακολουθώντας τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας, η είσοδος στο Θέατρο Τ επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.