Ένα απανθρακωμένο άτομο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορές για εγκλωβισμένους

Η φωτιά ξέσπασε στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου στο πέτρινο κτίριο. Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες με σκοπό την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του πνευμονoλoγικού τμήματος και διαχειριστή covid, Διαμαντή Χλωρού, η κλινική έχει τρεις ορόφους. Στο 2ο όροφο έχει 20 ασθενείς που έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Οι πυκνοί καπνοί είναι το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, γιατί έχουν καλύψει όλους τους ορόφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας γιατρός και μία ειδικευόμενη έχουν εγκλωβιστεί στο γραφείο τους, ενώ στον διάδρομο υπάρχει πυκνός καπνός και δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Αυτή τη στιγμή αρκετοί ασθενείς και γιατροί έχουν βγει στα μπαλκόνια του κτηρίου. Την ίδια ώρα πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.