Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου από το τέρμα της οδού Μετσόβου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τη φωτιά προς την Βούλα.

Οι κάτοικοι της Βούλας έλαβαν μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικιών τους από το ορεινό Πανόραμα Βούλας, ενώ η φωτιά έχει κάψει και σπίτια στην περιοχή.

Αρχικά έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, ωστόσο λίγο αργότερα ζήτησαν από τους κατοίκους να φύγουν από το ορεινό Πανόραμα.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι. Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας.