Ολοένα και φουντώνει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα και σταδιακά επεκτείνεται σε προς το Πανόραμα Βούλας. Ο βόρειος άνεμος που φτάνει τα 6 μποφόρ, με πολύ ισχυρές ριπές δυσχεράνει κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής. Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος βρίσκεται στο Πανόραμα Βούλας, σε σημείο αναπνοής από το μέτωπο της φωτιάς και μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το σημείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κωνσταντελλος Γρηγόρης, αιτήθηκε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος.

Όπως τονίζει ο Κώστας Αημακόπουλος από το σημείο, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο της πυρκαγιάς αλλά σημαντικές διάσπαρτες εστίας που απειλούν το ρέμα στο Πανόρμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής Πουρνάρι. Ωστόσο, έπειτα άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό.

 

 

Ο αέρας και τα διάσπαρτα υλικά που βρίσκονται εντός του ρέματος της χλόης και γενικότερα στην περιοχή αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει δρόμος για να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις στο σημείο δεν διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Ο κόσμος στην περιοχή είναι ανήσυχος και ορισμένοι κάτοικοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους φοβούμενοι μήπως το μέτωπο ξεφύγει. Άλλοι πάλι είναι με αναμένες της μηχανές στα αυτοκίνητά τους ή στέκονται στα μπαλκόνια τους για να δουν πως εξελίσσεται η φωτιά.

 

 

Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Η πρώτη εστία της φωτιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει αντιμετωπιστεί, αλλά λόγω ισχυρού ανέμου, η πυρκαγιά έφυγε προς το βουνό, σε σημεία που δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγεια μέσα, αλλά μόνο εναέρια.

φωτιά Γλυφάδαφωτιά Γλυφάδα

‘Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Γλυφάδα, προχώρησε η Τροχαία. Πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στη Γραμμή 7 του Τραμ λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στον Πειραιά κοντά στο ΣΕΦ και στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για την Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» με τερματικό σταθμό τη στάση ΣΕΦ.