Έξι μέρες μετά την εντυπωσιακή νίκη του στη Βραζιλία, η οποία τον έβαλε και πάλι δυνατά στη μάχη του τίτλου, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πιο γρήγορος στις κατατακτήριες δοκιμές για το παρθενικό Γκραν Πρι του Κατάρ και θα εκκινήσει από την 1η θέση την Κυριακή, με στόχο να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν που θα ξεκινήσει από τη 2η θέση και θα έχει πίσω του την άλλη Mercedes με τον Βαλτέρι Μπότας.

Η πίστα του Κατάρ είναι άγνωστη ακόμη για τους οδηγούς αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Χάμιλτον, ο οποίος κατά μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, τον Φερστάπεν, με αποτέλεσμα να πάρει την pole position και την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για τον αγώνα της Κυριακής.

Γενικά οι Mercedes ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι φλέρταραν με το 1-2, αλλά και το… 1-3, αφού από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Μπότας, δεν είναι άσχημο. Πίσω από τους τρεις που προαναφέραμε θα είναι, κατά σειρά, οι Γκασλί, Αλόνσο, Νόρις, Σάινθ, Τσουνόντα, Οκόν και Φέτελ.