Με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστό πως αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, λόγω του προβλήματος της υγείας της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», αναφέρει η κα. Γεννηματά.

Τα μηνύματα Λοβέρδου και Ανδρουλάκη
Οι Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Facebook: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε γνωστό πως θα αναστείλει την προεκλογική του δραστηριότητα: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».