Η πρόεδρος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης, λέγοντας ότι «Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Η εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση των δύο καταγγελλουσών, λέγοντας ότι «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε το σκεπτικό της, επισημαίνοντας ότι: «πρέπει να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων πχ διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος. Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω.
Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα».

Με την έναρξη της διαδικασίας η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε διά του συνηγόρου της, η κατάθεσή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της». Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε η και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο, με το δικηγόρο της να υποστηρίζει.

Πριν το δικαστήριο διακόψει για να πάρει απόφαση για το αν θα γίνει κεκλεισμένων ή όχι των θυρών η κατάθεση των δύο καταγγελλουσών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, είχε προκληθεί ένταση όταν η συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού Κική Πακιρτζίδου έλαβε το λόγο για να δηλώσει ότι ο εντολέας της δεν συναινεί στο αίτημα αυτό.

Μάλιστα η συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη τόνισε «εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο». Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.